Maison Vulpin - VAUD
Jordi Renard, der er oprindeligt fra det sydlige Frankrig og aktiv i hotelbranchen, flyttede til Schweiz i 2011 og bosatte sig i byen Vevey. Med tiden udviklede han en passion for levende vine uden tilsætningsstoffer og besluttede i 2020 at begynde at lave sin egen vin.
Druerne kommer fra flere parceller langs de sydlige skråninger af Valais, i alt godt fire hektar. De er plantet med en række interessante druesorter: petite arvine og chasselas, savagnin og chardonnay, sylvans og gewurztraminers, pinot noir, gamay og gamaret.
De fleste af vinstokkene blev plantet for over fyrre år siden og vokser som løsrevne buske på stejle græsklædte skråninger. Markerne har været dyrket siden før uden syntetiske produkter, og alt arbejde udført i vinmarkerne og i kælderen følger månens faser.
Al frugt høstes i hånden og sorteres omhyggeligt, inden den når kælderen. De fleste af druerne passerer derefter gennem en håndbetjent afstilkningsmaskine, før gæringerne starter spontant.
Et par grønne varianter får nogle gange lov til at macerere i hele bundter, før de presses med en håndbetjent hydraulisk vertikalpresse. De blå druesorter udvaskes i knap to uger før presning med let tryk på skindhætten og nogle overløb. Efter et års hvile i tanke aftappes vinene ved tyngdekraften, uden klaring eller filtrering, og helt uden tilsætningsstoffer. Alle trin, selv mærkningen, udføres udelukkende i hånden.
Maison Vulpin tager sit navn fra ræven i Jordis efternavn. Hans vine er præget af kalkstensjord og næsten middelhavsklima, når solen skinner, kombineret med en forfriskende alpin kølighed takket være højderne på 550-800 meter. I et par år har han desuden dyrket en vingård på tre hektar i et enkelt stykke på skråningerne over Villeneuve i Vaud, hvor han også for nylig har flyttet sin kælder. En fantastisk beliggenhed med gode muligheder for fremtiden.
Loading...
No more product to load!
No more pages to load