LULU VIGNERON (LES CHAIS DU VIEUX BOURG) POLIGNY
Ludwig Bindernagel og Nathalie Eigenschenck boede og arbejde i Paris. Han var velrenommeret arkitekt, og hun fløj verden rundt som stewardesse. På papiret havde de et perfekt liv… men Ludwig havde en drøm! En livslang passion for vin havde spiret en drøm om eget lille vinhus. Han havde håbet på en lille vingård i Bourgogne, men så langt rakte opsparingen ikke. I stedet faldt han over et, for ham ukendt, lille vinområde lidt længere mod øst; JURA. Her fik man noget mere for pengene, og han tog springet, og blev vinbonde i Jura. Han måtte dog først en tur på skolebænken i Beaune, og fik siden uvurderlig erfaring hos både Gérard Boulay i Sancerre og Sylvain Pataille i Marsannay, begge udprægede terroirister med hang til naturlig vin.
De første, svære år fik han desuden stor hjælp fra hans gode ven Julien Labet (se Domaine Labet), som også lærte Ludwig, at se bort fra lærebøgerne, og i stedet fokusere på naturlig vin.
Lulu har altid været Ludwigs kælenavn blandt venner og familie. Domainet råder i dag over godt 3,5 ha vinmarker i det sydlige Jura omkring byerne Arlay, Poligny og den selvstændige appellation L’Etoile. Domainets største aktiv er iflg. Ludwig selve markerne og de gamle vinstokke, der har en gennemsnitsalder på ca. 45 år. Størstedelen er såkaldt Sélection massale, altså oprindelige, ikke klonede stokke.
Heriblandt er den omdiskuterede Melon du Jura, men også Savagnin Jaune og den gamle Jura-Pinot, Savagnin Noir. Savagning Noir er dog den eneste, der finder vej til etiketten, de øvrige sælges blot som hhv. Chardonnay og Savagnin.
I kælderen arbejdes der så simpelt og gammeldags som muligt; presning i gammel vertikal presse, naturlig gæring på 4-5 årige fade, og separat vinificering af hver parcel. Det tager normalt mellem 1-2 år før gæringen er afsluttet, og vinen ligger på det samme fad med gærresterne hele vejen.