LAMMIDIA - VILLA CELIERA
Lammidia blev startet af to gode venner, Marco Giuliani og Davide Gentile i 2010. Både Davide og Marco har endnu faste job ved siden af Lammidia projektet, men alle weekender er afsat til arbejdet med vinen i den lille landsby. De håber, at det inden længe er muligt, at blive vinbønder på fuldtid.
Lammidia råder over ca. 3,5 hektar vinmarker beliggende i ca. 700 meters højde. De er overvejende beplantet med de typiske Abruzzo-druer, Trebbiano og Montepulciano. Et nyplantet parcel gemmer dog på både Pecorino og Pinot Nero, som lover flere spændende vine i fremtiden. Stokkene her er endnu (medio 2016) ikke gamle nok til brug i vinene, og af samme grund, supplerer Lammidia med økologiske druer fra deres gode ven Nicoletta De Fermo. De laver hele spektret af vine, fra hvid og rød frizzante, forfriskende og fyldige hvide vine, over let og elegant Rosé til saftige og medium kraftige røde. I det hele taget er der stor diversitet i deres vine, da de arbejder med forskellige metoder, såsom hvid med skindmaceration, maceration carbonique, ’cappello sommerso’, druer med og uden stilk samt gæring/lagring på både stål, glasfiber, cement og Amfora. Det er netop en del af deres filosofi og mission, konstant at afprøve nye veje ift. dyrkning, gæring og lagring. Med deres egne ord: en evolution!