InterCellar
InterCellar er en mikro-négociant grundlagt i 2021, der producerer håndværkede schweiziske vine.
Druerne kommer fra stjernernes vinbønder, der hovedsageligt arbejder på planet-betegnelserne Féchy og Mont-sur-Rolle, der ligger i galaksen La Côte, i kantonen Vaud i Schweiz.
Vinene er certificeret BioSuisse. Ingen vin filtreres eller bødes.
Gæringen er spontan, med lang lagring på egetræsfade (minimum 11 måneder på bærmen for de hvide og 22 måneder for de røde), og aftapningen sker ved hjælp af tyngdekraften fra faden. Mængden af tilsat sulfit afhænger af en række faktorer, især årgangen. Nogle vine er ikke tilsat sulfitter. Vinene sælges efter lagring et par måneder på flaske.
Roxane Fenal – InterCellar Explorer
Jeg blev født for knap et lysår siden i Genève og voksede op til rytmen af Pamela Anderson, der løber hen over sandet og lyden af The Offspring. At blive smidt ud af min ballettime i en alder af 6 gjorde en ende på mine kunstneriske forhåbninger, og jeg vendte mig mod andre horisonter.
Tvillingerne i 2. dekan, efter en bachelorgrad i forretningsledelse ved universitetet i Genève, påbegyndte jeg en mastergrad i markedsføring og ledelse af vine og spiritus i Bordeaux. Et praktikophold og et solmøde med Jean-Michel Comme, lederen af Château Pontet-Canet i Pauillac på det tidspunkt, var som et Big Bang. Jeg besluttede at udforske produktionssiden af vin og blev drevet mod en bachelorgrad i vinavl og ønologi ved Changins i Schweiz.
Jeg fortsatte min udforskning ved at arbejde på vingårde i Schweiz. Disse møder og oplevelser, som en tåge, gav mig lysten til at skabe mit eget kosmos af terroirvine for at dele min passion. InterCellar, en mikro-négociant, blev grundlagt i september 2021.