DOMAINE DES CAVARODES - CRAMANS
Etienne Thibaud var blot midt i tyverne, da han i 2007 frigav første årgang. Årene forinden havde han været omkring vinskolen i Beaune, og arbejdet for Domaine de la Tournelle i Arbois. Målet har fra starten været, at lave naturlig vin med så lidt intervention som overhovedet muligt. Etienne dyrkede økologisk fra starten, og i dag med flere elementer fra biodynamikken. Kælderarbejdet er meget old school og traditionel, med stor veneration for fortidens metoder og druetyper. Som han selv siger, så læner han sig op ad ’vore forfædre’, som altid har respekteret naturen og de gaver den giver!
Et godt eksempel herpå er hans 'basisvine' fra marker omkring Liesle lige nord for Jura, i Doubs departementet. Her laver han vinene, Vin de Pays de Franche-Comté. Rødvinen kommer fra en parcel med 10 forskellige druer; Pinot Noir, Trousseau, Pinot Meunier, Gamay, Poulsard, Quensh, Argan, Portugais Bleu, Enfariné og Mézy. Den hvide er lavet på primært Chardonnay med Savagnin, Savagnin rose og Sauvignonasse.
Grunden til de mange forskellige druer her er, at der i tiden efter vinlusens hærgen, var en såkaldt ’Maître Greffeur’ (en slags mester i podning) i hver landsby. Han havde ofte sin helt egen samling foretrukne vinstokke, som blev plantet i nærområdet.
I kælderen bruges der selvfølgelig kun naturgær. Der arbejdes fortrinsvis med gamle egetræsfade; de hvide på barriques og de røde på større foudres. Vinene ligger her ’sur lie’ omkring 9-12 måneder, og naturligvis længere for de vine i den oxidative stil.
Etienne råder over ca. 5 ha vinmarker, fordelt over det nordlige og centrale Jura distrikt; Arbois, Mesnay, Montigny, Mouchard, Grozon og Lielsle.
Loading...
No more product to load!
No more pages to load