CINQUE CAMPI - EMILIA-ROMAGNA
Ejendommen, der siden 1980 har båret navnet Cinque Campi, har været drevet af familien Nizzoli i mere end 200 år. Vi befinder os i landsbyen Puianello i hjertet af regionen Emilia-Romagna. Regionen er nok mest kendt for sin gode mad, mens de lokale vine endnu er forholdsvis ukendte uden for Italien.
I dag er det Vanni Nizzoli, der styrer slagets gang på Cinque Campi. Vanni har for første gang i husets lange historie, produceret og flasket egne vine til videresalg. Tidligere lavede de kun vin til familiens eget forbrug, og solgte en smule i store glasballoner til lokale. Langt størstedelen af druerne blev brugt til fremstilling af traditionelle specialiteter som Balsamico eddike og Saba.
Da de fik økologisk certificering i 2003, valgte Vanni, at satse mere på vinen, og flaskede for første gang til videresalg med eget navn på etiketten. Det gik over al forventning, og blot to år senere begyndte Vanni, at reintroducere vine med nogle af områdets oprindelige druetyper som f. eks. Malbo Gentile, Marzemino og Grasparossa. Det gav en større bredde i porteføljen, og i dag laver Cinque Campi 8-10 forskellige vine.
Loading...
No more product to load!
No more pages to load