Weingut Orea - Saar

Manden bag Orea hedder Hervé Bar – ja, han er Franskmand, endda født og opvokset i Bordeaux land.

Allerede som ung rejste Hervé til England, hvor han arbejdede en del år i Hotel- og Restaurations-branchen, og for alvor fik interesse for vin. Han blev en ganske dygtig vinkender, og siden fulgte en tid som Branch Manager for Oddbins, en stor kæde af vinbutikker spredt over hele Storbritannien.

 

I 2001 trak han stikket og rejste jorden rundt med hans store interesse for vinens verden som ledetråd.

Hervé lærte sig gradvis håndværket undervejs, og fik vin-venner over hele verden. Især holdt han meget af at komme i Mosel, og da høsten 2007 bragte ham til Saar for tredje gang, fik han muligheden for at købe en vinmark, som han længe havde haft et godt øje til.

 

Det blev begyndelsen på Weingut Orea, der i 2008 kunne sælge sin første årgang.

Marken han begyndte med, som han selv kalder Vertico, er en parcel på den store mark Oberemmeler Altenberg.  

Hervé har de fleste af sine Riesling parceller på Altenberg, der ligger små 2 km øst for den legendariske Scharzhofberg.

De har begge samme eksponering mod syd/sydvest og har den typiske ’Saaricher schieferboden’, der overvejende består af forvitret blå- og gråskifer. Riesling udgør naturligvis størstedelen af produktionen, men Hervé arbejder også med Spätburgunder, Dornfelder, Kerner og Chardonnay.

 

Hervé har fra starten været hårdt spændt for, både økonomisk og arbejdsmæssigt. Han har dog haft stor gavn af organisationen WWOOF (World Wide Opportunities on Organic Farms), hvor han mod kost og logi, har fået hjælp af unge mennesker fra hele verden. Fra hans tid i England har han desuden kontakt til Brighton Universitet, hvorfra der også kommer glade hjælpere hver sommer.

 

Filosofien er udpræget naturlig med økologi/biodynamik i marken, og ingen eller minimal tilsat svovl i vinene. Generelt er tilgangen meget åben og eksperimenterende, og stilen kan vel bedst bekrives med navnet på en af vinene; Untypisch!  Der er noget råt og upoleret over vinene, som spænder fra de helt stramme og mineralske Saaris vine over den charmerende Eden, via den forførende Saar Rouge til Riesling rariteter som Veri-Ox eller Rifle Range, der har ligget under flor!