Domaine de la Loue - Port Lesnay

Catherine Hannoun er først lige begyndt – igen!

Filmstudier og klipperum plejede, at være hendes hjemmebane, indtil hun i 2006 fulgte hjertet og indskrev sig på vinskolen i Beaune.

 

Catherine er ellers en dygtig og velrenommeret filmproducer, der færdes hjemmevant i Paris’ boheme-miljø, mondæne boulevarder og caféer. Da hun i 2004 var med på holdet bag filmen Mondovino, vaktes imidlertid en ny passion for vinens verden.

 

Catherine havde gennem et par år været en del af en filmkommission i Jura regionen, og var blevet betaget af de spændende vine og det smukke landskab. Da hun valgte, at gå vinens vej, var der således ingen tvivl om, at det skulle være som ”vigneronne” i Jura. Af samme grund tog hun, efter skolen i Beaune, et års praktikophold hos Emmanuel Houillon (Pierre Overnoy) i Pupillin. Vinene herfra var blandt hendes favoritter, og ’Manu’ er stadig en vigtig mentor og inspiration.

.

Det er således ikke overraskende, at hendes lille Domaine de la Loue er gået den biodynamiske vej med vin nature som ledetråd. Certificeret økologisk siden 2011.

Samme år fik Catherine en datter, og valgte at fokusere på moderrollen frem for vindyrkning. Det betød hun lavede meget lidt vin, og måtte sige farvel til nogle af hendes marker i AOC Arbois og i Doubs, lige nord for Jura distriktet.

 

Med base ved byen Port-Lesnay i det nordligste Jura, er Catherine i dag ved, at komme godt i gang igen. Hun har nu små 2 ha vinmarker i Pupillin og Marnoz. I Pupillin dyrker hun Savagnin og Chardonnay, og i Marnoz, midtvejs mellem Arbois og Port Lesnay, arbejder hun med Trousseau. Målet er at dyrke alle fem Jura druer på totalt 2,5 - 3 ha, som hun mener, er en passende størrelse, når man vil arbejde biodynamisk og helst gøre alt selv.

 

Der er blevet investeret i moderne faciliteter i kælderen, som hun mener, gør det muligt, at lave så rene vine som muligt, helst uden tilsat svovl! Kælderen står således i skarp kontrast til markarbejdet, der er meget low-tech. Som hun ynder, at sige: vin kræver masser af knofedt (huile de coude), ikke kemikalier! Eneste hjælp i marken er en stærk arbejdshest!

 

I kælderen arbejdes der naturligvis med non-intervention, naturgær og mindst mulig svovl. Der anvendes både ståtank og træfade i vinifikationen. De hvide vine tilbringer oftest 18-24 mdr. på træfade, mens de røde overvejende ligger på ståltanke.