Domaine Buronfosse - Le Combe, Rotalier

Peggy og Jean-Pascal Buronfosse startede deres domaine i La Combe v. Rotalier så sent som i 1999.

De er begge uddannet inden for landbrug, og følte en trang til, at komme tilbage til rødderne, til det sande, enkle liv. De fandt en gammel rønne ved byen Rotalier i den sydlige del af Jura distriktet, hvor de begyndte at opdrætte høns og kaniner, gå på jagt i skovene, lave deres egne pølser, dyrkede urtehaven og så selvfølgelig en smule vin til at skylle det hele ned med.

 

Jean-Pascal supplerede med et lærer job på Landbohøjskolen i Lons-le-Saunier, mens Peggy hjalp til hos vinproducenter som Domaine Joly og ikke mindst Jean-Francois Ganevat. Hun blev for alvor bidt af arbejdet med vin, som blev hendes store passion. Hendes livlige væsen og energiske arbejde kom en gammel, lokal vinbonde for øre, og da han i 2000 gik på pension,

fik Peggy & Jean-Pascal tilbudt, at overtage markerne.

 

Det var en svær start, da markerne havde været dyrket konventionelt i mange år. Efterhånden fik de ført livet tilbage i markerne,

og 2007 ansøgte de om økologisk certificering. En sådan proces tager 3 år, og fra 2010 har de været certificeret økologiske.

 

Siden er der kommet et par marker mere til, og i dag råder de over ca. 4,5 ha marker fordelt på 9 forskellige parceller. Langt størstedelen er beplantet med Chardonnay, mens druerne Savagnin, Poulsard, Pinot Noir og Trousseau deles om resten.

 

Bundniveauet hos Buronfosse er meget højt; når ’basisvinen’, Le Pré du Bief kommer fra vinstokke over 60 år, siger det vist det hele... Her laves fortrinsvis vine som er ouillé, altså de ’friske’ vine uden oxidativ karakter. Selvfølgelig er der også plads til lidt Vin Jaune, men sjældent mere end et enkelt fad. Stilen er det man kunne kalde moderne burgundisk Jura, og man er meget inspireret af lokale stjerner som Ganevat og Labet. Vinene er derfor ofte en god introduktion til Jura; rene, frugtdrevne vine med smag og karakter, uden den rustikke kant Jura vine ofte har.