Domaine Naudin-Ferrand (Claire Naudin) Magny-lès-Villers

Claire Naudin er født ind i en familie, der har arbejdet med vin i Bourgogne så længe nogen kan huske.

Et domaine under eget navn vokser dog først frem i løbet af det 19. århundrede.

 

Det nuværende navn, Naudin-Ferrand, ses på etiketten for første gang i 1964, da Claires far, Henri Naudin

gifter sig med Liliane Ferrand. De får tre børn, alle piger. Henri frygter for domainets fremtid, når der ikke er en søn til, at føre hans arbejde videre, og alle tre døtre er rejst udenbys for, at forfølge andre mål.

 

Henri bekymrer sig dog unødigt, for i 1990 vender alle tre døtre tilbage og hjælper til på domainet. Navnlig Claire udvikler en stor passion for arbejdet, og efter praktik i Australien og studier i både agronomi og ønologi, vender hun tilbage til domainet i 1992.

Her arbejder hun et par år sammen med Henri, indtil hun i 1994 overtager den daglige drift. Kort efter trækker Henri sig tilbage.

Da moderen også går på pension tre år senere, overtager Claire domainet, og har stået som eneste ejer siden 1999.

 

Claires søstre, Anne og navnlig Marie, hjælper til i flere perioder, men begge har i dag valgt, at gå andre veje.

 

Claire er undervejs blevet gift og har fået tre børn med Jean-Yves Bizot, som dog er travlt beskæftiget med eget domaine

i Vosne-Romanée (læs evt. mere om Domaine Bizot her

Totalt råder Naudin-Ferrand domainet i dag over 22 ha, med marker i både Côte de Nuit og Côte de Beaune. Der er marker på alle niveauer, fra regional Bourgogne til Grand Cru. Langt størstedelen er dog appellationer på ’Les Hautes Côtes’ omkring byen Magny-lès-Villers. Produktionen er overvejende røde Pinot vine, men også flotte Chardonnay og Aligoté.

 

Overordnet kunne man kalde domainets filosofi for bæredygtig, men i praksis er den forskellig fra parcel til parcel; nogle dyrkes økologisk, andre efter princippet kaldet lutte raisonnée.

 

Claire gør meget ud af, at børnene ikke blot skal arve jorden, men også et domaine med sund økonomi, hvorfor hun ikke springer på bio-bølgen uden nøje overvejelse og gentagne forsøg i markerne.

 

Krone Vin har naturligvis valgt, at fokusere på de ’økologiske vine’, hvor Claire desuden også har fravalgt svovl under vinificeringen. Vinene fra denne del af produktionen er endnu i meget begrænset mængde.

Stilen er saftspændte vine med stor intensitet, som efter et par år glider over i forførende elegance, nænsomt pakket ind i en fast, harmonisk struktur.