Lammidia - Villa Celiera - Abruzzo

Lammidia blev startet af to gode venner, Marco Giuliani og Davide Gentile i 2010.

De lærte allerede hinanden at kende som helt unge knægte, hvor de begge spillede fodbold i kvarteret omkring Pescara Colli i det østlige Abruzzo. Deres veje skiltes omkring gymnasiet, men de blev genforenet på universitetet i Rom, hvor de delte en lille lejlighed i studietiden. Det var også her de for alvor begyndte, at dyrke interessen for vin. Dels ved at dele en masse gode flasker, men også i form af rejser og besøg hos mange forskellige vinbønder. De fandt hurtigt ud af, at det var naturlige vine, der faldt i deres smag. Filosofien hos disse bønder vækkede genklang i deres egne holdninger. Gradvist fødtes idéen om eget vinbrug – en idé, der førte dem tilbage til Pescara området, nærmere betegnet den lille landsby Villa Celiera, ca. 35 km vest for Pescara, hvor Lammidia vinene i dag bliver til.

 

Både Davide og Marco har endnu faste job ved siden af Lammidia projektet, men alle weekender er afsat til arbejdet med vinen i den lille landsby. De håber, at det inden længe er muligt, at blive vinbønder på fuldtid. Navnet Lammidia kommer fra udtrykket La ’mmidia, som betyder misundelse på lokal Abruzzo dialekt, og det er der en særlig historie bag;

Første år de havde høstet og presset druerne, ville gæringen af uransaglige årsager ikke gå i gang. De var meget frustrerede, og vidste ikke helt, hvad de skulle gøre – industrigær kom ikke på tale! Da de fortalte det til Davides mormor - en meget bestemt, katolsk dame, konstaterede hun uden tøven, at det var fordi de andre bønder i området var misundelige! Derefter lavede hun et gammelt ritual, der består olie, vand og magiske besværgelser for at ’befri’ vinen. Om det var ritualet eller tilfældet, vides ikke, men da Marco og Davide kom tilbage til Villa Celiera, var gæringen gået i gang… !?

(Video af besværgelsen kan ses på deres hjemmeside: www.Lammidia.it

 

Lammidia råder over ca. 3,5 hektar vinmarker beliggende i ca. 700 meters højde. De er overvejende beplantet med de typiske Abruzzo-druer, Trebbiano og Montepulciano. Et nyplantet parcel gemmer dog på både Pecorino og Pinot Nero, som lover flere spændende vine i fremtiden. Stokkene her er endnu (medio 2016) ikke gamle nok til brug i vinene, og af samme grund, supplerer Lammidia med økologiske druer fra deres gode ven Nicoletta De Fermo.

De laver hele spektret af vine, fra hvid og rød frizzante, forfriskende og fyldige hvide vine, over let og elegant Rosé til saftige og medium kraftige røde. I det hele taget er der stor diversitet i deres vine, da de arbejder med forskellige metoder, såsom hvid med skindmaceration, maceration carbonique, ’cappello sommerso’, druer med og uden stilk samt gæring/lagring på både stål, glasfiber, cement og Amfora. Det er netop en del af deres filosofi og mission, konstant at afprøve nye veje ift. dyrkning, gæring og lagring.

Med deres egne ord: en evolution!